12:19
ДСЛП «ХАРКІВЛІСОЗАХИСТ» ПРОВОДИТЬ ВИНИЩУВАЛЬНІ ЗАХОДИ БОРОТЬБИ.

Весна – гаряча пора для лісового господарства – і посадка, і початок пожежонебезпечного періоду, і обробка від шкідників. Ліси Лівобережної України знаходяться в зоні постійно діючих осередків шкідників, тому кожен рік лісозахисна служба разом з лісовою охороною лісгоспів проводить обробки осередків шкідників з метою їх локалізації та зниження рівню дефоліації. Так на цьому тижні стартували обробки лісових насаджень в соснових лісах ДП «Ізюмське ЛГ» Харківського ОУЛМГ та держлісгоспах Полтавського ОУЛМГ.

Для недопущення втрати приросту та всихання насаджень внаслідок пошкодження шкідниками механізовані загони виїхали до зазначених лісгоспів для проведення винищувальних заходів.

Станом на сьогодні працівниками лісозахисного підприємства з допомогою ГАРД (генератор аерозольний регульованої дисперсності) проведено винищувальні заходи боротьби на площі 5713,0 га. В тому числі 3303,0 га проти соснової совки в ДП «Ізюмське ЛГ» Харківського ОУЛМГ, проти рудого соснового пильщика: 910,0 га в ДП «Новосанжарське ЛГ»” та 1500,0 га в ДП «Полтавське ЛГ» Полтавського ОУЛМГ. Проведення винищувальних заходів боротьби продовжується.

Прес — служба ДСЛП «Харківлісозахист»

Переглядів: 186 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: