14:48
Хто контролює шкідників лісу?

Хто контролює шкідників лісу?

З початком нового вегетаційного періоду ДСЛП «Харківлісозахист» відновило моніторинг за станом чисельності популяцій шкідливих комах – верхівкового та шестизубчастого короїдів, ясеневого лубоїда та травневого хруща за допомогою феромонних, віконних та світлових пасток. 

Довідка – «Феромонні пастки призначені для заманювання комах і метеликів за допомогою певних запахів, характерних тільки для представників даного виду. У пастку не потрапляють корисні і нешкідливі комахи.

Пастки прості у використанні  та можуть використовуватися кілька разів. Також пастка служить індикатором, що дозволяє визначити початок сезону розмноження шкідників.»

Фахівцями ДСЛП «Харківлісозахист» були встановлені феромонні та віконні пастки в осередках стовбурових шкідників, які розташовані в насадженнях Бабаївського лісівництва ДП «Жовтневе ЛГ» Харківського ОУЛМГ, світлова пастка встановлена на території лісозахисного підприємства.

За допомогою феромонних та віконних пасток відстежують літ стовбурових шкідників, а світлова пастка допомагає відстежувати розповсюдження хрущів. Отриманні дані використовують для складання прогнозу розмноження шкідників лісу. 

За результатами моніторингу ясеневих насаджень, в останні роки спостерігається катастрофічне погіршення санітарного стану деревостанів з причини пошкодження їх стовбуровими шкідниками, а саме ясеневим лубоїдом. Для з’ясування темпів розвитку та поширення лубоїдів були закладені постійні моніторингові майданчики. 

Контроль за розповсюдженням шкідливих комах в лісі йде безперервно.

Переглядів: 244 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: