09:46
Лабораторний аналіз модельних дерев (пагонів сосни звичайної) – навіщо це потрібно?

Щороку ліси України піддаються пошкодженню значною кількістю різноманітних шкідників. Деякі з них, за сприятливих погодно-кліматичних умов, утворюють осередки масового розмноження. В результаті такого розмноження дерева починають втрачати свою біологічну стійкість, зменшувати приріст та поступово всихати.

Навесні одним з найперших починає своє живлення рудий сосновий пильщик – небезпечний шкідник соснових насаджень. Його личинки після відродження з яєць починають активно пошкоджувати хвою. Слід зазначити, що в останні роки осередки рудого соснового пильщика є переважаючими за площею серед хвоєгризучих шкідників.

Нещодавно фахівцями ДСЛП «Харківлісозахист» при проведенні контрольного лісопатологічного обстеження насаджень у Іскрівському лісництві ДП «Полтавське ЛГ» Полтавського ОУЛМГ було відібрано проби (пагони сосни звичайної) в осередку масового розмноження рудого соснового пильщика для проведення лабораторного аналізу з метою визначення стану популяції шкідника після перезимівлі. За даними, отриманими в результаті весняного аналізу, підтверджуються або спростовуються лісозахисні заходи, які планувалися після проведення осіннього лабораторного аналізу.

Лабораторний аналіз є важливою та невід’ємною частиною лісопатологічного моніторингу.

 Прес-служба ДСЛП «Харківлісозахист»

Переглядів: 149 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: