13:05
Мікробіологічний аналіз інфекційних захворювань

Протягом останнього часу до ДСЛП «Харківлісозахист» надходить багато звернень від громадян та організацій з приводу визначення типу хвороб рослин. На ці прохання в терміновому порядку реагують фахівці відділу лісової фітопатології ДСЛП «Харківлісозахист», які проводять спеціальні фітопатологічні обстеження лісових розсадників, теплиць, лісових культур, декоративних рослин, експертизи насаджень, деревини, тощо.

Надають методичну допомогу держлісгоспам зони обслуговування та іншим лісокористувачам з питань діагностики хвороб лісу, профілактики виникнення осередків хвороб. При надходженні проб ґрунту, деревини, посадкового матеріалу, декоративних рослин до роботи приступають спеціалісти біолабораторії захисту лісу ДСЛП «Харківлісозахист» якими здійснюються роботи по проведенню лабораторних та мікробіологічних аналізів проб з метою визначення типу хвороб, ступеню їх розвитку та загрози ураження прилеглих деревостанів.

Також співробітниками біолабораторії ведуться роботи по проведенню аналізів деревини на предмет виявлення нематод, стовбурових шкідників, та захворювань, що розповсюджуються ксилофагами.

Обовязково надаються рекомендації щодо заходів боротьби із захворюванням рослин та попередження розвитку осередків патогенів.

Переглядів: 149 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: