12:26
У часи війни кожен прагне бути корисним

Державне агентство лісових ресурсів України 

 У часи війни кожен прагне бути корисним. Безперечно, хочеться бачити свій особистий внесок в перемогу тут і зараз. Але кожен має бути на своєму місці й займатися професійною діяльністю. Інакше економіка просто не працюватиме і захищати Україну буде складніше.

Лісівники Хмельниччини щодня продовжують виконувати покладені на них державою обов’язки. Наразі – всі підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства активно готуються до весняної лісокультурної кампанії.

Вирощено вдосталь посадкового матеріалу. Вдвічі більше, ніж торік заготовлено насіння деревних та чагарникових порід – майже 51 тонну. Підготовлено ґрунт на площах, де буде проведено залісення.

Відтворення лісів здійснюватимуть згідно із затвердженими проектами. Лісові культури створюватимуть шляхом посадки і посіву на зрубах. Також приділять увагу природному поновленню і захисному лісорозведенню.

Підприємства Хмельницьке обласне Управління лісового та мисливського господарства цьогоріч планують створити 453 гектари лісових насаджень, у тому числі 60 гектарів нових лісів на землях, не придатних для ведення сільського господарства. Найбільше відновити лісів передбачають в Ізяславському, Славутському та Шепетівському лісових господарствах.

Це мінімальне завдання залісення, адже триває програма Президента «Зелена країна». Якщо територіальні громади краю виділять більше земель під залісення й озеленення, то державні лісогосподарські підприємства Хмельниччини, маючи достатній ресурс, зможуть спільно з громадою посадити значно більше дерев, ніж передбачається.

 

Переглядів: 149 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: