12:24
В ДП «Ізюмське ЛГ» Харківського ОУЛМГ проведено дослідно – виробничі роботи проти пильщиків – ткачів.

Прогрес не стоїть на місці – нові технології, нові методи. Але іноді дивно, що людина літає у космос і прокладає тунелі під водою, але не може побороти маленьких комах – шкідників. Але природу не можливо обманути – на зміну одним шкідливим видам приходять інші. Так, осередки соснових пильщиків у зоні Лісостепу останні роки замінюють осередки пильщиків – ткачів, боротьба з якими майже неможлива або потребує впровадження особливих технологій. Це викликано тим що вони ведуть скритий спосіб життя – в павутинних гніздах і інсектицид одразу не може подіяти на личинку.

На Харківщині осередки пильщиків ткачів з’явились у ДП «Ізюмське ЛГ». На сьогодні спеціалістами ДСЛП «Харківлісозахист» разом з лісовою охороною ДП «Ізюмське ЛГ» Харківського ОУЛМГ в лісових масивах лісгоспу було проведено дослідно – виробничі роботи в осередку масового розмноження зірчастого та червоноголового пильщиків – ткачів на загальній площі 626 га.

Випробували два препарати і додавання в робочу рідину поверхнево активні речовини які створюють повітрянепропускну плівку на гніздах і личинки для своєї подальшої життєдіяльності змушені виходити з гнізд де починають живиться отруєною хвоєю і гинуть. Тепер лісова охорона постійно перевіряє дослідні ділянки і спостерігає за динамікою гибелі личинок шкідника.

Прес – служба ДСЛП «Харківлісозахист»

Переглядів: 164 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: