12:14
Весна – пора пробудження природи та шкідників лісу.

З розпусканням бруньок деревних та чагарникових порід у лісі починається активна шкодочинна діяльність комах ранньовесняного фенологічного комплексу, яка полягає в пошкодженні листя, сприянні розвитку інфекційного захворювання – борошнистої роси дуба, а іноді – при тривалій, протягом декількох років, дефоліації – і зниженні приросту дерев.

Найбільш розповсюдженими представниками зазначеної групи є зелена дубова та глодова листовійки, п’ядун – обдирало, зимовий п’ядун та ін.

Для попередження пошкодження насаджень вказаними шкідниками необхідно систематично і своєчасно вести нагляд за виникненням осередків листогризучих шкідників та здійснювати комплекс заходів, спрямованих на підвищення стійкості насаджень. З метою постійного біологічного контролю чисельності шкідливих комах необхідно створювати сприятливі умови для приваблювання птахів та корисної ентомофауни. Отже, ДСЛП«Харківлісозахист» разом з лісовою охороною державних підприємств лісового господарства розпочаті роботи по моніторингу шкідників РВК у листяних насадженнях Харківської, Полтавської, Сумської і Дніпропетровської областей.

Прес — служба ДСЛП «Харківлісозахист»

Переглядів: 164 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: