19:09
Візит Голови агентства до ДСЛП "Харківлісозахист"

Під час перебування у Харківській області 31 липня 2020 року голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович завітав до Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Харківлісозахист».

З 2018 року біологічна лабораторія захисту лісу ДСЛП «Харківлісозахист» проводить науково – дослідні роботи з впровадження інтегрованих методів захисту лісу в межах міжнародного співробітництва Туреччина – Україна.

Біологічну лабораторію вже не перший рік очолює завідувач Назаренко Олена, яка продемонструвала основні етапи з вирощування хижих комах ентомофагів - Thanasimus formicarius.

Ознайомившись з роботою біологічної лабораторії захисту лісу по вирощуванню хижих комах Василь Степанович зауважив, що застосування біологічних методів боротьби зі шкідниками лісу є дуже перспективним направленням і потребує постійного вдосконалення та розвитку. Також необхідно постійно інформувати громадськість та проводити семінари, наради з екологічними групами та зацікавленими людьми щодо роботи лісозахисних підприємств в напрямках застосування біологічної боротьби зі шкідниками лісу та рятуванні зелених легень планети.

До боротьби зі шкідниками лісу стоять напоготові ГАРДи, про функціонування яких доповів делегації завідувач виробничого сектору Сергій Сидоренко. В останній час ця техніка здебільш застосовується для внесення біологічних препаратів та для проведення позакореневого підживлювання комплексними мінеральними добривами, які поліпшують загальний фізіологічний стан насаджень та пригнічують розвиток шкідників.

Оглянувши лісозахисну техніку Василь Кузьович поцікавився ефективністю проведення винищувальних заходів та об’ємами проведення робіт з захисту лісу.

Нажаль часу на відвідування ДСЛП «Харківлісозахист» програмою з перебування у Харківській області було виділено обмежено, а роботи попереду ще багато, тому на прощання голова агентства сфотографувався з колективом лісозахисного підприємства та побажав нових виробничих успіхів.

 

Переглядів: 323 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: