13:07
ЗАХИСТ ЛІСУ – НАГАЛЬНА ПРОБЛЕМА ЛІСОВОЇ ГАЛУЗІ

Весна – гаряча пора для лісового господарства – і посадка, і початок пожежонебезпечного періоду, і обробка від шкідників. Ліси Лівобережної України знаходяться в зоні постійно діючих осередків шкідників, а погодно – кліматичні умови останніх років призвели до збільшення щільності і зростанню площ осередків одного з найнебезпечних шкідників соснових насаджень, а саме рудого соснового пильщика (Neodiprion sertifer Geoffr.).

Враховуючи не однократне пошкодження насаджень рудим сосновим пильщиком у минулих роках і для запобігання всихання пошкоджених дерев, особливо лісових культур, для збереження поточного приросту і покращення санітарного стану лісів, було за необхідне проведення лісозахисних заходів у Полтавській області.

Завдяки відповідальному ставленню до охорони та захисту лісу  начальника Полтавського ОУЛМГ Тараненко Ю.М.,  головного спеціаліста сектору охорони та захисту лісу Полтавського ОУЛМГ Марченко Я.О.,які, не зважаючи на відсутність фінансування, знайшли можливість провести  захисні заходи по регуляції чисельності шкідника у лісових насадженнях Полтавської області.

В період з 17.05 по 02.06 . 2016 року спеціалістами ДСЛП « Харківлісозахист»

( Міжрайонний лісопатолог Сидорчук А.Д.- керівник робіт; начальник відділу діагностики Осадчий Р.А.;  провідний інженер – лісопатолог Бабаджанян М.І.) були проведені наземні винищувальні заходи боротьби на загальній площі – 5697 га. в наступних лісогосподарських підприємствах Полтавського ОУЛМГ:

– ДП « Полтавське ЛГ»        на  площі  – 1410 га;

– ДП « Н. Санжарське ЛГ»  на  площі  –  1115 га;

– ДП « Кременчуцьке ЛГ»   на  площі  –  1001 га;

– ДП « Гадяцьке ЛГ»            на  площі  –  1650 га;

– ДП « Диканське  ДЛМГ»  на  площі  –  521 га.

Роботи проводились із застосуванням аерозольної технології ГАРД – МН та використанням хімічних  препаратів «Блискавка» 10% к.е. та « Фастак» 10% к.е.

(діюча речовина альфа – циперметрин), з нормою витрати 50-100 г/га., в осередку масового розмноження рудого соснового пильщика.

Винищувальні заходи боротьби були виконані в оптимальний термін для проведення даних видів робіт. За результатами обліку чисельності шкідника на сьогодні технічна ефективність проведених наземних винищувальних заходів становить 92-96%.

Переглядів: 154 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: