19:49
Чому сосна зимує в інкубаторі?

Нам інколи завдають питання стосовно об’єму робіт у осінньо-зимовий період. У зв’язку з цим висвітлюємо низку інформаціі щодо лабораторного аналізу лісопатологічних проб.

Лісова охорона відбирає хвою згідно існуючих методик у практиці лісозахисту. Надісланий лісопатологічний матеріал лісопатологами відділу нагляду та прогнозу ретельно вивчається під лампою-лупою, визначаються кількісні та якісні показники життєздатності зимуючої стадіі РСП.

Проведення лабораторного аналізу на предмет визначення яйцекладок РСП

Після цього, хвоя з яйцекладками РСП розташовується у так званому інкубаторі, де створюються необхідні умови температурного режиму та вологості. Мета-визначення можливості відродження личинок у штучних умовах та відсоток життєздатності. Зазвичай яйця РСП у природних умовах проходят стратифікацію низькими температурами, тому відразу ставляться у приміщення задля набору ефективних температур. У даному випадку, ми після проведення кількісного лабораторного аналізу, виставили хвою з яйцекладками шкідника на відродження і слідкуємо за умовами необхідноїтемператури та вологості.

штучні умови для розвитку яєць РСП

Завдяки такому виду робіт ми своєчасно надали результати до ДП “Новоайдарськe ЛМГ” та погодили проект щодо проведення наземної обробки із застосування аерозольноі технології УАР-1.
Навесні буде проведено контрольний аналіз яйцекладок шкідника, який відобразить стан популяції після зимівлі.

Переглядів: 174 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: