Цього року жителі Харкова то області відмітили невидане нашестя кліщів. Квітневе сонце швидко вивело з анабіозу переносників ряду небезпечних інфекційних захворювань для дюдини і тварин.

Ареал іксодових кліщів покриває всю територію України. Ризики піддатися нападу кліща роду Ixodes є на будь якій зарослій лісом, чагарником або травою місцевості. Кліщі віддають перевагу місцям проживання, що зберігають високу вологість повітря.

... Читати далі »

Переглядів: 142 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

У рамках акції начальником Кучерявенко Т.В. та інженером-лісопатологом Синицькою О.М. відділу нагляду та прогнозу, 12 квітня 2018 року була проведена тематична лекція із студентами 2-4 курсів Чугуєво-Бабчанського лісного коледжу, які навчаються за спеціальностями «лісове господарство» та «мисливське господарство».

Подібні тематичні лекції мають велике значення для підготовки фахівців лісової галузі – майстри лісу у своїй професійній діяльності будуть не тільки вирощувати ліс, слідкувати за його ростом і розвитком, а й оберігати його від шкідливих комах і хвороб. Лісогосподарська галузь України потребує підготовки висококваліфікованих спеціалістів лісового господарства

Студентам ЧБЛК було продемонстровано фото та відеоматеріали основних видів шкідливих комах та хвороб лісових насаджень.

Під час лекції відбувався активний діалог між ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

У рамках Акції Державного агентства лісових ресурсів України “Майбутнє лісу у твоїх руках” та з нагоди Всесвітнього дня лісу, який проводився 21 березня 2018року, фахівцями Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства “Харківлісозахист” 4 квітня 2018 року була проведена тематична лекція із учнями 5-х класів Бабаївської середньо-освітній школі І — ІІІ ступеню під гаслом «Ліси та населені пункти». Розуміючи необхідність виховання у підростаючого покоління шановливого ставлення до природи та важливості створення лісових насаджень, як одного з основних компонентів для збереження екологічної рівноваги на планеті, до школярів було ... Читати далі »

Переглядів: 141 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

 


29 березня під головуванням заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря відбулася колегія Держлісагентства. На ній розглянуто питання організації роботи із захисту лісів від шкідників і хвороб, про стан галузевої науки, організації роботи на підприємствах галузі з обладнання транспортних засобів рейдових бригад GPS-трекерами.

Окрім того, учасникам засідання представлена інформація щодо розробки та функціонування геопорталу «Ліси України», впровадження електронного обліку деревини на підприємствах галузі, використання продукції побічного користування в лісах підприємств галузі.

Питання порядку денного викликали гаряче обговорення серед учасників. Зокрема, стурбованість викликав прогноз поширення шкідників та ... Читати далі »

Переглядів: 144 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

16 березня 2018 року Державне спеціалізоване лісозахисне підприємство «Харківлісозахист» разом з державним підприємством “Роменське лісове господарство” провели методичне навчання з лісозахисту на базі Недригайлівського лісництва, у присутності всіх лісництв підпорядкованих державному лісогосподарському підприємству. Навчання проведено начолі із головним лісничим ДП «Роменське ЛГ» Примак І.Я. із залученням головного лісопатолога ДСЛП «Харківлісозахист» Батуркіна Д.О.

 Основні питання були зосереджені на своєчасному виявленню та локалізації осередків шкідливих комах та хвороб лісу. А саме :

1. Необхідність повідомлення про патологічні процеси в лісових насадженнях (наявність пошкодження або всихання крони);

2. Основні види шкідників та хвороб лісу. Сучасні заходи моніторингу, боротьб ... Читати далі »

Переглядів: 125 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

 21 березня, у світі відзначають Міжнародний день лісів. Він офіційно започаткований Генеральною Асамблеєю ООН з 2012 року. Щороку Міжнародний день лісів проходить під різними галсами. У 2018 році він відбувається під гаслом «Ліси та населені пункти».

Україна також відзначає цей день різними акціями. Традиційно 21 березня стартує Всеукраїнська акція Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка триватиме до Дня довкілля (цього року – 21 квітня).

Метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представника ... Читати далі »

Переглядів: 166 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

 

З 21 березня 2018 року, у Міжнародний день лісів, в Україні стартує щорічна акція Державного агентства лісових ресурсів «Майбутнє лісу у твоїх руках». Вона триватиме протягом місяця – до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначається 21 квітня.

Варто зазначити, що Міжнародний день лісів започаткований Генеральною Асамблеєю ООН з 2012 року. Щороку він проходить під різними галсами. У 2018 році він відбуватиметься під гаслом «Ліси та населені пункти».

В Україні ж фактично це означає початок лісокультурної кампанії. Державні лісогосподарські підприємства розпочинають відтворювати лісові насадження на минулорічних зрубах та створювати нові ліси*.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар закликав всіх охочих долучитися до акції та протягом місяця висаджувати лі ... Читати далі »

Переглядів: 144 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Хвоєлистогризучі комахи в лісі існували завжди, і завжди їм були притаманні спалахи масового розмноження, які повторюються з певним інтервалом в декілька років. Пошкодження листя та хвої даними шкідниками веде до зниження поточного приросту деревини в насадженнях. Знищуючи хвою та листя, комахи порушують нормальний водообмін і асиміляцію, що спричиняє втрату стійкості і продуктивності насаджень. При повторному об’їданні хвої частина хвойних порід може загинути особливо якщо вони ростуть в несприятливих умовах або ослаблені іншими чиниками. Крім того, ослаблені хвоєгризами дерева більш сприйнятливі до інших пошкоджень, наприклад стовбуровими шкідниками або ураженнями короїдами. Листяні породи стійкіші, проте повторне об’їдання листя шкідниками також веде до послаблення і можливої загибелі частини дерев. Небезпека всихання лісостанів, пошкоджених хвоє- та листогризучими шкідниками, зростає в посушливі роки, коли тепла і суха погода сп ... Читати далі »

Переглядів: 161 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Стан лісів погіршується, вони хворіють і гинуть, шутеназа це турбує не тільки науковців і власників лісів, але й громадськість.

На тлі зміни клімату та антропогенного навантаження зростає сприйнятливість дерев до пошкодження комахами й ураження збудниками хвороб, а самі шкідники та збудники поширюються на нові території, змінюють цикли сезонного розвитку та підвищують шкідливість.

Недарма питанням, пов’язаним із хворобами лісу, присвячена діяльність підрозділу 7 «Стан лісів (здоров’я лісу)» Міжнародної спілки лісових дослідницьких організацій (IUFRO – ІЮФРО) і 23-ї сесії конгресу цієї організації, який відбувся 19-22 вересня 2017 р. у Фрайбурзі (Німеччина) в ознаменування 125-ї річниці заснування (ЛВ, 2017, №9-10).

Окремі робочі групи розглядають кореневі та окоренкові гнилі (7.02.01), хвороби листя, пагоні ... Читати далі »

Переглядів: 205 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

У жовтні минулого року Державне агентство лісових ресурсів України  разом з Міністерством лісового господарства Республіки Білорусь , звернулися до Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (далі – ФАО) з проханням надати допомогу у реалізації проекту, спрямованого на попередження та ліквідацію наслідків всихання лісів. У 2017 році місія ФАО перебувала у республіці Білорусь, де вивчала походження та динаміку поширення цього явища.

Для ознайомлення з ситуацією 26 лютого 2018 року до ДП “Іванківський лісгосп” завітали представники ФАО: доктор Широма Сатьяпала – фахівець з всесвітнім досвідом визначення причин та поширення хвороб лісів, Норберт Вінклер – фахівець з лісового господарства регіонального представництва ФАО по Европі та центральній Азії, Едвард Хохбичлер – доцент Віденського Університету природних ресурсів. Делегацію супроводжували представники ДСЛП “Харківлісозахист” – Катерина Давиденко та УкрН ... Читати далі »

Переглядів: 130 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Відповідно до висновків наших європейських колег реформа у лісовому господарстві буде успішною тоді, коли її підтримує не менше 80% працюючих у галузі. На цьому наголосив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар під час з’їзду Товариства лісівників України, який відбувся у Національному університеті біоресурсів та природокористування.

«Сьогодні лісова галузь стоїть на порозі суттєвих змін і від виваженої позиції на всіх рівнях у галузі та в суспільстві залежить майбутнє лісового господарства та екологічна стабільність держави», – підкреслив Володимир Бондар.

Він зазначив, що питання реформування та розвитку лісового господарства обговорюється вже останні два роки. «За пропозицією Громадської Ради при Держлісагентстві було розпочато роботу ... Читати далі »

Переглядів: 152 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

 

На офіційному веб-сайті Державного агентства лісових ресурсів України оновлено та доповнено рубрику «ВІДКРИТІ ДАНІ» (http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=162794&cat_id=147027).

Зокрема, зайшовши у цю рубрику кожен громадянин може ознайомитися з реєстрами лісорубних квитків, які видаються для здійснення рубок у лісах.

Також можна переглянути стан лісової сертифікації лісів, яка здійснюється з метою відповідності системи ведення л ... Читати далі »

Переглядів: 141 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

15 листопада 2017 року  Державне спеціалізоване лісозахисне підприємство «Харківлісозахист» разом з Луганським обласним управлінням лісового та мисливського господарства провели методичний семінар з лісозахисту на базі ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство».   ... Читати далі »

Переглядів: 172 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Ліс – неоціниме багатство, місце життя звірів, птахів і інших живих істот. Проте, як і будь-який живий організм, не захищений від таких чинників, як хвороби та комах шкідників лісу, які здатні завдати істотного збитку. Дерева можуть відмирати в результаті пошкодження лісовими шкідниками та хворобами.

Шкідливість лісових комах залежить від їх чисельності, а остання – від сприятливості умов для їх живлення та розмноження, і як немало важливий факт відіграють погодно – кліматичні умови на протязі вегетаційного періоду.

Важливо зазначити, що за умов, які склалися у 2017 році, різко збільшилась чисельність звичайного соснового пильщика, що призвело до пошкодження соснових масивів на значних ділянках лісу. ... Читати далі »

Переглядів: 161 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Буревій завдав шкоди лісовим насадженням у Глинському, Недригайлівському та Томашівському лісництвах Роменського лісового господарства Сумського ОУЛМГ. Найбільше шкоди завдано урочищам «Великі Будки» і «Паї» на Недригайлівщині та урочище «Вільне» на Ромещині. За оперативними даними, загальна площа пошкодженого лісу становить до 1,2 тис. га.

На ділянках було виявлено групове та куртинне пошкодження хвойних та листяних деревостанів. На більшості ділянок виявлено зламні на висоті від 2-х м до 8 м від поверхні грунту стовбури та вітровальні дерева.

... Читати далі »

Переглядів: 174 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Звичайний сосновий пильщик Diprion pini L. (далі ЗСП) – один з основних хвоєгризучих шкідників, який розповсюджений в межах ареалу сосни звичайної. Вид завдає суттєвої шкоди сосновим насадженням, особливо культурам сосни, має дві генерації протягом вегетативного періоду, часто формує локальні спалахи, які іноді поширюються на значні площі.

Під час спалаху масового розмноження звичайного соснового пильщика важливе значення має перехід частини особин популяції виду у стан діапаузи (глибокого фізіологічного спокою). При цьому необхідно зауважити, що личинки І генерації не діапаузують; личинки ІІ генерації впадають у стан діапаузи. У більшості випадків діапауза пильщика відмічається після багатосніжної зими.

... Читати далі »
Переглядів: 353 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Звичайний сосновий пильщик Diprion pini L. (далі ЗСП) – один з основних хвоєгризучих шкідників, який розповсюджений в межах ареалу сосни звичайної. Вид завдає суттєвої шкоди сосновим насадженням, особливо культурам сосни, має дві генерації протягом вегетативного періоду, часто формує локальні спалахи, які іноді поширюються на значні площі.

Під час спалаху масового розмноження звичайного соснового пильщика важливе значення має перехід частини особин популяції виду у стан діапаузи (глибокого фізіологічного спокою). При цьому необхідно зауважити, що личинки І генерації не діапаузують; личинки ІІ генерації впадають у стан діапаузи. У більшості випадків діапауза пильщика відмічається після багатосніжної зими.

... Читати далі »

Переглядів: 193 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

14 червня 2017 року спеціалістами лісозахисного підприємства було проведено детальне лісопатологічне обстеження дерев з наданням рекомендацій щодо оздоровлення та продовження віку. Обстеженням була охоплена алея по вулиці Героїв праці від вулиці Гвардійців Широнінцев до проспекту Тракторобудівників.

У період з 15 по 21 червня 2017 року працівниками підприємства були проведені роботи з оздоровлення та продовження віку дерев на даній алеї. Серед них були такі як: коронування – видалялись сухі по ... Читати далі »

Переглядів: 141 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

14 червня 2017 року спеціалістами лісозахисного підприємства було проведено детальне лісопатологічне обстеження дерев з наданням рекомендацій щодо оздоровлення та продовження віку. Обстеженням була охоплена алея по вулиці Героїв праці від вулиці Гвардійців Широнінцев до проспекту Тракторобудівників.

 

У період з 15 по 21 червня 2017 року працівниками підприємства були проведені роботи з оздоровлення та продовження віку дерев на даній алеї. Серед них були такі як: коронування – видалялись сухі пошкоджені гілки і сучки, що знижують декоративність рослини і сприяють утворенню дупел. Одночасно з цим проріджувалась в ... Читати далі »

Переглядів: 126 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

14 червня 2017 року спеціалістами лісозахисного підприємства було проведено детальне лісопатологічне обстеження дерев з наданням рекомендацій щодо оздоровлення та продовження віку. Обстеженням була охоплена алея по вулиці Героїв праці від вулиці Гвардійців Широнінцев до проспекту Тракторобудівників.

 

У період з 15 по 21 червня 2017 року працівниками підприємства були проведені роботи з оздоровлення та продовження віку дерев на даній алеї. Серед них були такі як: коронування – видалялись сухі пошкоджені гілки і сучки, що знижують декоративність рослини і сприяють утворенню дупел. Одночасно з цим проріджувалась вся крона дерева, шляхом видалення заважа ... Читати далі »

Переглядів: 131 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Подробиці у відеорепортажі.

 

Переглядів: 148 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

21-26 травня група українських спеціалістів лісозахисних підприємств відвідала Туреччину для стажування у галузі використання біологічних і біотехнічних методів контролю шкідників і хвороб. Голова делегації – Давиденко Катерина (директор ДСЛП «Харківлісозахист»), а також чотири спеціаліста – Батуркін Денис (заст. директора – головний мікробіолог ДСЛП «Харківлісозахист»), Венгер Віра (зав. лабораторією ДСЛП «Львівлісозахист»), Ірина Приянчук (інженер – лісопатолог ДСЛП «Вінницялісозахист»), Марія Скрипкіна (зав. лабораторією ДСЛП «Херсонлісозахист») провели п’ять днів в Регіональному лісовому директораті м. Артвін.

Семінар по стажуванню відкрив Директор регі ... Читати далі »

Переглядів: 175 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

З 19 по по 21 квітня сніголами і вітровали відбулися у Харківській, Дніпропетровській та в Запоріжській областях. Сніголам зашкодив насадженням не тільки в містах і селах, а і на значній площі лісових масивів областей.

Сніголам – природне стихійне явище. Процес виникнення даного лиха проходить шляхом випаду значної кількості опадів у вигляді мокрого снігу та налипання його на кроні дерева. В результаті чого відбувається злам верхівки, стовбура або окремих скелетних гілок які не в змозі витримати ваги мокрого снігу.

... Читати далі »

Переглядів: 140 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

З 19 по по 21 квітня сніголами і вітровали відбулися у Харківській, Дніпропетровській та в Запоріжській областях. Сніголам зашкодив насадженням не тільки в містах і селах, а і на значній площі лісових масивів областей.

Сніголам – природне стихійне явище. Процес виникнення даного лиха проходить шляхом випаду значної кількості опадів у вигляді мокрого снігу та налипання його на кроні дерева. В результаті чого відбувається злам верхівки, стовбура або окремих скелетних гілок які не в змозі витримати ваги мокрого снігу.

Спеціалісти  державного спеціалізованого лісозахисного підприємсва “Харківлісозахист” на даний час проводять обстеження лісових наса ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

З 19 по по 21 квітня сніголами і вітровали відбулися у Харківській, Дніпропетровській та в Запоріжській областях. Сніголам зашкодив насадженням не тільки в містах і селах, а і на значній площі лісових масивів областей.

Сніголам – природне стихійне явище. Процес виникнення даного лиха проходить шляхом випаду значної кількості опадів у вигляді мокрого снігу та налипання його на кроні дерева. В результаті чого відбувається злам верхівки, стовбура або окремих скелетних гілок які не в змозі витримати ваги мокрого снігу.

 

Спеціалісти  державного спеціалізованого лісозахисного підприємсва “Харківлісозахист” на даний час проводять обстеження лісови ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

З 19 по по 21 квітня сніголами і вітровали відбулися у Харківській, Дніпропетровській та в Запоріжській областях. Сніголам зашкодив насадженням не тільки в містах і селах, а і на значній площі лісових масивів областей.

Сніголам – природне стихійне явище. Процес виникнення даного лиха проходить шляхом випаду значної кількості опадів у вигляді мокрого снігу та налипання його на кроні дерева. В результаті чого відбувається злам верхівки, стовбура або окремих скелетних гілок які не в змозі витримати ваги мокрого снігу.

 

Спеціалісти  державного спеціалізованого лісозахисного підприємсва “Харківлісозахист” на даний час проводять обстеження лісови ... Читати далі »

Переглядів: 157 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Ось і закінчився час спокою та зимівлі багатьох шкідливих комах-фітофагів.

Нагадуємо про необхідність поновлення нагляду за подальшим розвитком особливо небезпечних шкідливих видів соснових пильщиків-ткачівчервоноголового пильщика–ткача  Acantholyda erythrocephala L. та зірчастого пильщика–ткача  Lyda nemoralis Thoms.

Згідно літературних джерел, виліт імаго червоноголового пильщика ткача розпочинається у ІІІ декаді квітня і триває декілька тижнів. Літ імаго зірчастого пильщика ткача відбувається дещо пізніше – на початку травня. 

Проведення заходів з локалізації та ліквідації осередків соснових пильщиків-ткачів пов’язано з певними труднощами – тривалий період льотудорослих особин та&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

8 квітня 2017 року колектив ДСЛП “Харківлісозахист” долучився до Акції “За чисте довкілля”.

Було організовано прибирання побутового сміття на прилеглій до підприємства території.

Переважна кількість сміття– це поліетиленового та скляного походження які дуже шкодять навколишньому середовищу та природі в цілому.

Для того, щоб знищити ліс, не обов’язково його вирубати – можна його просто засмітити. І з кожним днем громадяни власноруч знищують гектари лісів, а з ними й чисте повітря, яким самі ж і дихають. Прикро усвідомлювати, що безлад, створений людьми сьогодні, залишить вагомий негативний слід на багато років вперед, що призведе до екологічної катастрофи, масштаби якої будуть вражаючими.

З кожним днем все сильніше й сильніше пригріває сонце і зовсім скоро сморід від ... Читати далі »

Переглядів: 150 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Продовжуються уроки із школярами в рамках акції Держлісагентства «Майбутнє лісу в твоїх руках». Цього разу спеціалісти ДСЛП «Харківлісозахист» ознайомили учнів 5-7 класів Покотилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 з роботою лісової охорони Харківщини.

Під час доповіді було ознайомлено молодь із особливостями вирощування лісів у регіоні, охороною лісів з метою попередження виникнення лісових пожеж та запобігання наслідків, які спричиняють лісові пожежі.

Було висвітлено особливості захисту лісів від шкідливих комах та заходи боротьби під час масового розмноження певних видів.

Співробітниками ДСЛП «Харківлісозахи ... Читати далі »

Переглядів: 152 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Спеціалістами державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Харківлісозахист» продовжують знайомити школярів із працею лісової охорони Харківщини. Ознайомчий урок було проведено із школярами 4 класу Покотилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2.

Під час доповіді школярі були ознайомлені із основами вирощування лісу з моменту збирання шишок до моменту розвитку саджанців у лісових розсадниках.

Школярам 4 класу було надана інформація про основні види шкідливих комах, які пошкоджують крони дерев та заходи боротьби, які проводяться силами лісової охорони задля збереження лісових масивів.

Із школярами було обговорено правила збирання первоцвітів та ії збереження у природному середов ... Читати далі »

Переглядів: 125 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

В рамках Акції Держлісагенства України “Майбутнє лісу в твоїх руках” спеціалістами ДСЛП “Харківлісозахист” був проведенийурок знань про ліси України, зокрема Харківщини, у Бабаївській середньо-освітній школі І — ІІІ ступенів.

На уроці обговорювалась:лісистість області та регіону обслуговування державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Харківлісозахист»;

типові представники хвоє-листогризучих комах регіону;

були висвітлені основні завдання та робота ДСЛП «Харківлісозахист».

 

... Читати далі »

Переглядів: 130 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Енергія у перекладі із грецької мови означає — дія, діяльність, сила, міцність. Саме такими епітетами можна охарактеризувати ліс.

Дія лісу полягає у балансі взаємовідносин усіх складових лісових біоценозів— ґрунту, лісової підстилки, трав’янистої, чагарникової та деревинної рослинності, мікроорганізмів (бактерій, грибів тощо).

Діяльність лісу це безперервний фотосинтез речовин з виділенням необхідного для життєдіяльності людини кисню.

Сила лісових насаджень пов’язана з утриманням ґрунтів особливо у зонах прогресування ерозійних процесів.

Міцність лісу – надання місць існування для тварин,птахів та інших організмів.

Саме для подальшого збереження всіх функцій,які ви ... Читати далі »

Переглядів: 141 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

Науково – технічна рада Держлісагентства України затвердила “Рекомендації щодо визначення якісного та кількісного впливу шкідливих комах і збудників хвороб на стан лісових культур, створюваних на великих згарищах”, де авторами та виконавцями тематики були  В.Л. Мєшкова, О.М. Кукіна, С.В. Назаренко, Ю.Є. Скрильник, І.М. Соколова, О.В. Зінченко, М.С. Колєнкіна, І.В. Порохняч, І.О. Бобров, К. В. Давиденко, Т.В. Кучерявенко, С.О. Єрошенко, А.І. Аристова, Л.М. Коваль.

    Рекомендації розроблені на основі багаторічних досліджень, проведених науковцями лабораторії захисту лісу УкрНДІЛГА, ДП «Степовий ім. В.М. Виноградова філіал УкрНДІЛГА», ДП «Новгород – Сіверська ЛНДС УкрНДІЛГА», ДП «Луганська АЛНДС УкрНДІЛГА», ДСЛП «Харківлісозахист». У рекомендаціях наведено загальну характеристику принципів обліку кількісних і якісних показників впливу шкідливих комах ... Читати далі »

Переглядів: 128 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)

22 січня на підприємстві відбулися збори колективу на чолі з директором на честь Дня Соборності України. Перед засіданням було урочисто піднято прапор України. На даному заході обговорювалися історичні події 1917 – 1921 років.

З нагоди Дня Соборності України – 98 річниці Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної республіки працівники підприємства приймали участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятнику діяча українського національного відродження, письменника, поета, художника Т. Г. Шевченка.

Вранці 22 січня, на прохання ДСЛП “Харківлісозахист”, була проведена молебень за єдність України.

Переглядів: 154 | Додав: lisozahystatua | Дата: 28.01.2020 | Коментарі (0)