21:34
Лабораторний аналіз зимуючого запасу Diprion pini L.

Ось і закінчуються новорічно-різдвяні свята. Відділом нагляду та прогнозу знову проводиться лабораторний аналіз зимуючого запасу коконів звичайного соснового пильщика (далі ЗСП)після проходжeння холодової стратифікації в умовах, максимально наближених до природних. Після поступового набору ефективних температур шкідником, наш технік-лісопатолог Батуліна Альона проводить доволі знайомі маніпуляції із пробами, надісланими з ДП “Ізюмське лісове господарство” Харківського ОУЛМГ – розподіл коконів за ознаками життєздатності та за статевими ознаками.

Серед біотичних чинників, які здатні регулювати чисельність діапаузуючого запасу еонімф у лісовій підстилці, виялено мікозні захворювання та ураження ентомофагами з родини Їздців.

Провідний інженер-лісопатолог відділу Омеліч Данило аналізує та обробляє показники, отримані під час проведення лабораторного аналізу лісопатологічного матеріалу, відібраного в осередку масового розмноження ЗСП,спалах якого відмічався у вересні 2017 року у соснових насадженнях ДП “Ізюмськe ЛГ”.


За результатами лабораторного аналізу будуть зроблені висновки про життєздатність еонімф ЗСП, вплив біотичних чинників, загрозу пошкодження насаджень за діапаузуючим запасом та
ймовірність реактивації у весняній генерації.

Переглядів: 176 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: