22:39
Лісопатологічне обстеження насаджень в осередку рудого соснового пильщика

Під час проведення лісопатологічного обстеження соснових насаджень ур.Бір Завгороднівського лісництва ДП “Ізюмське ЛГ” Харківського ОУЛМГ, проведеного сумісно із лісовою охороною підприємства, було відмічено загибель личинок рудого соснового пильщика від вірусної інфекції. Свого часу, у 2013 році була проведена остання обробка насаджень із застосуванням аерозольної технології ГАРД-МН та вірусного препарату “Вірін-Діпріон”.
З цього часу чисельність РСП не перевищувала порогу шкодочинності і не загрожувала сосновим насадженням.

 

Ось і в цьому році лісова охорона Завгороднівського лісництва виявила типові пошкодження хвої. Директор ДП “Ізюмське ЛГ” Тільний А.І. прийняв рішення залучити до обстеження спеціалістів лісозахисного підприємства. Ур. Бір відноситься до об’єкту природно-заповідного фонду, тому необхідно було провести обстеження та визначити ймовірну загрозу пошкодження хвої. Нажаль, на теперішній час немає дозволених до використання вірусних інсектицидів, тому проведення обробки неможливо.
Дещо перефразувавши вислів, можна сказати, що загибель личинок від вірозу це ложка меду у діжці дьогтю.

Лісничий Серіков С., який має досвід у обстеженні насаджень та неодноразово приймав участь в обробках осередків РСП, достатньо добре володіє інформацією щодо ступеня пошкодження хвої та наявності личинок, передає досвід молодому та перспективному інженеру охорони та захисту лісу Лісіной Ірині.

Переглядів: 222 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: