21:27
Методичні навчання із лісозахисту

Хтось з відомих сказав, що ……ученье свет, а не ученье-тьма……

23 грудня начальником відділу нагляду та прогнозу ДСЛП “Харківлісозахист” Кучерявенко Т.В. було проведено методичний семінар з лісовою охороною ДП “Красноградське лісове господарство”, який відбувся з ініциативи лісничого Наталинського лісництва Зібарова В.В. та за підтримки заст.директора Болтушкіна О.М.
Під час семінару, який, як завжди, пройшов у вигляді діалогу та активного спілкування, було висвітлено низку проблем, які існують у лісових насадженнях.

У лекційній формі обговорено методи своєчасного виявлення патологічних процесів у лісових насадженнях, ознайомлення із розвитком та характерними ознаками хвороб соснових та листяних насаджень, зокрема тих, які існують у цьому лісогосподарському підприємстві Харківщини. Більш детально на особливостях біологічного розвитку кореневої та соснової губки, трутових та інших грибів, які викликають кореневі, комлеві та стовбурові гнилі листяних пород. Частина семінару була присвячeна осередкам стовбурових комах, особливо найпопулярнішим верхівковому та шестизубчастому короїдам;також лісова охорона була ознайомлена із особливостями розвитку осередків соснових пильщиків (рудого, звичайного та пильщиків-ткачів).

Семінар відбувся напередодні новорічних свят у приміщенні Красноградського музею. 
Концерт, який був організований після лекції, яку також із задоволенням слухали співробітники музею, надав святкового настрою.
Сподіваємося, що інші лісогосподарські підприємства Харківщини та областей, які входять до зони обслуговування ДСЛП Харківлісозахист, також зможуть організувати та провести методичні семінари із навчання лісової охорони, насамперед майстрів лісу, з питань організаціі нагляду та своєчасного виявлення патологічних процесів задля поліпшeння санітарного стану лісів.

Переглядів: 191 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: