00:15
Методичний семінар з лісозахисту на базі ДП «Гадяцьке лісове господарство»

27 квітня 2018 року Державним спеціалізованим лісозахисним підприємством «Харківлісозахист» сумісно з Полтавським обласним управлінням лісового та мисливського господарства було проведено методичний семінар з лісозахисту на базі ДП «Гадяцьке лісове господарство». В методичному семінарі прийняли участь всі лісогосподарські підприємства Полтавського ОУЛМГ.

Основна тематика методичного семінару – питання своєчасного виявлення та локалізації осередків шкідливих комах у відповідності до діючих «Санітарних правил в лісах України».

Під час методичного семінару було розглянуто наступні питання:

  • Основні методи та способи нагляду за масовим розмноженням основних видів хвоє- та листогризучих шкідливих комах (загальний, рекогносцирувальний, стаціонарний нагляди)

  • Осередки масового розмноження основних видів фітофагів (листогризи та хвоєгризи) – особливості фенологічного розвитку, методи нагляду та обліку і заходи боротьби;

  • Осередки найнебезпечніших стовбурових шкідливих комах з родини Короїдів (верхівковий та шестизубий) та Лубоїдів (малий та великий соснові лубоїди);

  • Відбір лісопатологічного матеріалу для проведення лабораторного аналізу з метою своєчасного прогнозування спалахів масового розмноження шкідливих видів комах.

Методичний семінар проводився з демонстрацією фото- та відеоматеріалів, а також з виїздом до насаджень (Вельбівське лісництво ДП «Гадяцьке ЛГ») задля демонстрації методів нагляду та правильності відбору проб.

Переглядів: 138 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: