11:05
Науково – технічна рада Держлісагентства України затвердила “Рекомендації щодо визначення якісного та кількісного впливу шкідливих комах і з

Науково – технічна рада Держлісагентства України затвердила “Рекомендації щодо визначення якісного та кількісного впливу шкідливих комах і збудників хвороб на стан лісових культур, створюваних на великих згарищах”, де авторами та виконавцями тематики були  В.Л. Мєшкова, О.М. Кукіна, С.В. Назаренко, Ю.Є. Скрильник, І.М. Соколова, О.В. Зінченко, М.С. Колєнкіна, І.В. Порохняч, І.О. Бобров, К. В. Давиденко, Т.В. Кучерявенко, С.О. Єрошенко, А.І. Аристова, Л.М. Коваль.

    Рекомендації розроблені на основі багаторічних досліджень, проведених науковцями лабораторії захисту лісу УкрНДІЛГА, ДП «Степовий ім. В.М. Виноградова філіал УкрНДІЛГА», ДП «Новгород – Сіверська ЛНДС УкрНДІЛГА», ДП «Луганська АЛНДС УкрНДІЛГА», ДСЛП «Харківлісозахист». У рекомендаціях наведено загальну характеристику принципів обліку кількісних і якісних показників впливу шкідливих комах і збудників хвороб на стан лісових культур, симптоми та ознаки пошкоджень та ураження культур основними видами шкідливих комах і збудників хвороб, приклади розрахунку поширеності та інтенсивності пошкодження культур за станом окремих органів рослин. Рекомендації призначені для фахівців лісового господарства, наукових і проектних організацій, студентів середніх і вищих навчальних закладів.

Переглядів: 130 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: