23:29
Навчання з лісозахисту на Державному підприємстві “Роменське лісове господарство” Сумського ОУЛМГ

16 березня 2018 року Державне спеціалізоване лісозахисне підприємство «Харківлісозахист» разом з державним підприємством “Роменське лісове господарство” провели методичне навчання з лісозахисту на базі Недригайлівського лісництва, у присутності всіх лісництв підпорядкованих державному лісогосподарському підприємству. Навчання проведено начолі із головним лісничим ДП «Роменське ЛГ» Примак І.Я. із залученням головного лісопатолога ДСЛП «Харківлісозахист» Батуркіна Д.О.

 Основні питання були зосереджені на своєчасному виявленню та локалізації осередків шкідливих комах та хвороб лісу. А саме :

1. Необхідність повідомлення про патологічні процеси в лісових насадженнях (наявність пошкодження або всихання крони);

2. Основні види шкідників та хвороб лісу. Сучасні заходи моніторингу, боротьби та профілактики.

3. Верхівковий короїд — один із представників найнебезпечніших стовбурових шкідливих комах. Особливості моніторингу насаджень.

4. Створення лісових культур, боротьба та попередження масовому розповсюдженню інфекційних захворювань.

Під час навчання між лісовою охороною підприємства та представником ДСЛП “Харківлісозахист” було розглянуто та обговорено ряд актуальних питань.

Навчання із лісозахисту було проведено у площині двостороннього діалогу між представниками державної лісової охорони та державної спеціалізованої лісозахисної служби.

Переглядів: 127 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: