17:18
Ознайомлення студентів із специфікою роботи біологічної лабораторії захисту лісу

Під час проходження навчальної практики з лісової фітопатології студенти третього курсу лісогосподарського факультету відвідали Державне спеціалізоване лісозахисне підприємство «Харківлісозахист» (с.м.т.Покотилівка Харківського району). Працівники підприємства ознайомили студентів із шкідливими місцевими та інвазійними видами для лісових насаджень (ентомошкідниками та фітопатогенами), які вже спричиняють або можуть спричинити значних збитків лісовому господарству при недотриманні фітосанітарних умов контролю на кордонах. Екскурсію щодо ентомошкідників, які несуть загрозу насадженням нашого регіону провела завідувач лабораторії захисту лісу О.І. Назаренко. Олена Іванівна також розповіла про інноваційний біологічний метод захисту лісу проти короїдів, що запроваджується на виробництві. Личинки короїдів (вершинного та шестизубчатого) розвиваються приховано в тканинах дерев, формуючи специфічні ушкодження під корою. Мурахожук (Thanasimus formicarius)– особи якого здатні знаходити 

яйця, личинок, лялечок і дорослих жуків короїдів під корою дерев, може знищувати їх, забезпечуючи біологічний захист дерев. В цьому році в лабораторії розпочато вирощування цих хижих жуків.

Про хвороби хвойних та листяних насаджень та збудників, що їх викликають повідомила студентам директор ДСЛП «Харківлісозахисту» К.В. Давиденко. Катерина Валеріївна розповіла про небезпечних збудників, що викликають всихання ясена, сосни, про стан і досвід захисту лісових насаджень у країнах Європи.

Студенти та викладачі висловлюють вдячність співробітникам підприємства за цікаві та змістовні доповіді та керівництву факультету за сприяння проведення цієї екскурсії.

Переглядів: 143 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: