17:52
Подорож степами України триває

Надалі продовжуємо милуватися мальовничою природою українського Степу. Зараз річ йде про Донеччину, а саме про територію НПП “Святі Гори”. Безкрайні простори, чудові квіти біля контори, мілові горизонти, лани з пшеницею,дари лісу!Як все це сприяє позитивному настрою у людини, яка навіть нетривалий період мандрує українським Степом. Але у бочці з медом завжди буде ложка дьогтю. Ми проводимо лісопатологічне обстеження листяних та соснових насаджень Теплинського ПНДВ разом з представниками відділу охорони та збереження екосистем НПП “Святі Гори”. Соснові насадження всихають внаслідок ураження кореневою губкою та абіотичними факторами (висока температура повітря у поєднанні з відсутністю опадів та потужними вітрами)ще більше послаблюють соснові насадження. 

Листяні насадження всихають під впливом дереворуйнівних грибів, які викликають комлеву та стовбурову гнилі. Крім цього, ясеневі насадження пошкоджено личинками ясеневого пильщика. Шанс вижити у пошкоджених пильщиком деревостанів ясеню звичайного безперечно є, а ось уражені дереворуйнівними грибами дерева такого шансу, нажаль, не мають.

Цьогорічний сезон тиші позаду, отже, лісова охорона починає проводити комплекс заходів, спрямованих на поліпшення санітарного стану листяних та соснових насаджень на територіі НПП “Святі Гори”. У листяних насадженнях буде простір для підросту, а біля соснових насаджень по-тихеньку росте самосів. Природа здатна сама собі допомагати зберегати сбалансованість, але, інколи, людина може і повинна їй дещо підсобляти.

Переглядів: 155 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: