13:46
Приймаємо участь у міжнародних семінарах

деревних рослин.

У ході пленарного засідання були озвучені доповіді фітопатолога Каліфорнійського університету та представника Американської асоціації арбористів ISA професора Артура Джеймса Доунера (Dr. Artur James Downer) – «Арбористика в Каліфорнії – досвід роботи» та «Вплив засухи на міське озеленення», практикуючого фітопатолога-арбориста Ігоря Сінгера – «Планування робіт із міської арбористики в сучасних умовах України», професора кафедри біології лісу та мисливствознавства Анатолія Гойчука – «Фітосанітарний стан лісів України та шляхи індукції демутаційних процесів» та доцента кафедри дендрології та лісової селекції Олександра Курдюка – «Арбористика як складова дендрологічного забезпечення озеленення урбанізованого середовища».

Впродовж усього семінару відбувався активний відкритий діалог представників науки, ландшафтних дизайнерів та арбористів, що підтверджує актуальність розглянутих питань та необхідність пошуку правильних рішень проблем, що постають перед фахівцями лісового та садово-паркового господарства.

В результаті проведеної дискусії та доповідей учасників було складено попередній проект резолюції, в якій визначили важливість арбористики, як складової частини системи догляду за рослинами та їх оздоровлення.  Учасники конференції вважають за доцільне провести ряд організаційних заходів для формування професійної школи захисту деревних рослин та догляду за  ними. Також пропонувалось ініціювати необхідність створення центру моніторингу реакції рослин на зміну кліматичних та екологічних умов (за прикладом закордонного досвіду) та посилення інформаційної роботи в засобах масової інформації.

Також, для запобігання повної втрати унікальних ендемічних видів рослин української дендрофлори, учасники семінару дійшли спільного рішення звернутися з листом до Міністерства екології та природних ресурсів України з основними положеннями прийнятої під час семінару резолюції.

Переглядів: 152 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: