22:30
Пробудження природи…

Матінка природа поступово пробуджується. Дивлячись у вікно ми насолоджуємося свіженькою зеленою фарбою дерев та різнобарв ’ям квіточок.
Пробуджується все живе… Від рослин не відстають і комахи. Наша специфіка лісозахисту потребує постійного нагляду за шкідливими видами комах, які можуть завдати шкоди лісовим насадженням. Дуже легко робити свою справу, коли твій колега з лісгоспу також знає свою справу та цінує своєчасність та момент попередження.


Відповідальним інженером з охорони та захисту лісу у ДП “Лиманське лісове господарство” Донецького ОУЛМГ О.В. Шевченко працює давно, тому звичайного соснового пильшика знає, як то кажуть, в обличчя. Кожний рік (двічі)нам надходять лісопатологічні проби, які О. В. Шевченко відбирає власноруч. Нам залишається провести лабораторний аналіз та надати рекомендації щодо подальших лісозахисних заходів.


Ось і зараз, інженер-лісопатолог відділу нагляду та прогнозу Олена Синицька проводить аналіз коконів та визначає стан популяції ЗСП після зимівлі. Досвід та багаторічна практика Олени дозволяють зробити висновки про незначну реактивацію комахи у І(весняній)генерації. В ході лабораторного аналізу виявлено наявність сформованих імаго ЗСП та ентомофагів з родини Їздців та Тахін. Але, надалі залишається суттєвий запас діапаузуючих коконів у лісовій підстилці, який загрожує потенційною дефоліацією крони в середньому у межах понад 50%.


Не зважаючи на скрутне фінансове положення у лісовій галузі, ми знаходимо можливість вести спостереження за розвитком осередків найнебезпeчніших видів шкідників та намагаємося завчасно діагностувати спалах і попередити високу ступінь об ’їдання.

Переглядів: 187 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: