21:56
Тематичні колекції як складова захисту лісу

Фахівці Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Харківлісозахист» на прохання лісових господарств та зацікавлених осіб постійно виготовляють тематичні колекції шкідників та хвороб лісу, які застосовуються як наочні посібники в куточках лісозахисту. Лише за останній рік їх було виготовлено близько 40 штук. Як кажуть «Краще раз побачити, чим сто раз почути».

Тематичні колекції ДП “Тростянецьке ЛГ”

Для працівників лісового господарства та всіх хто любить природу дуже важливо бачити дійсні розміри, колір та всі етапи розвитку комах та грибів, щоб розрізняти корисних комах від шкідливих, тощо.

Як гарний приклад зацікавленості можна привести ДП «Тростянецьке ЛГ» Сумського ОУЛМГ, які в своєму куточку з лісозахисту розмістили такі колекції як верхівковий та шестизубчастий короїди, звичайний та рудий соснові пильщикі, непарний та сосновий шовкопряди, коренева, соснова, дубова та березова губки, опеньок осінній, халаровий некроз ясена, облямований трутовик.

Окрім цього керівництво ДП «Тростянецьке ЛГ» зацікавлено створенням музею природи з встановленням стендів по корисним комахам, шкідливим комахам та хворобам лісу, що і було з задоволенням зроблено спеціалістами ДСЛП «Харківлісозахист».

«Яке чудове заняття – праця на благо людства!»

Стенди для музею лісу ДП “Тростянецьке ЛГ”

Переглядів: 169 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: