14:34
У Сумському ОУЛМГ відбувся семінар за участю директора ДСЛП «Харківлісозахист».

У лісах України почали діяти нові Санітарні правила. Перш за все, ці оновлені документи жорстко регламентують проведення санітарних рубок, а їх дія поширюється на всіх лісокористувачів. В Сумському ОУЛМГ вивчали нововведення колегіально. 24 листопада, у залі засідань управління відбувся семінар – навчання для всіх зацікавлених служб області з питань вивчення Правил, які тепер регулюватимуть здійснення санітарно – оздоровчих заходів в лісах.

Семінар ініціював відділ лісового господарства управління, запросивши на зібрання головних лісничих та спеціалістів з лісозахисту лісгоспів, фахівців з Департаменту екології та охорони природних ресурсів Сумської ОДА, обласної екоінспекції та Сумиоблагролісу. Для роз’яснення хвилюючих питань на семінар прибули начальник Харківської лісовпорядної експедиції Григорій Глушко та директор ДСЛП «Харківлісозахист» Катерина Давиденко.

У своєму виступі Катерина Давиденко деталізувала повноваження Лісозахисту у впровадженні та виконанні нововведеного документу та зупинилася на основних вимогах нових Правил.

Фахівцями підприємств управління було піднято ряд практичних питань, щодо впровадження нових Правил, так як деякі з них потребують більш детального вивчення та доопрацювання у подальшій практиці ведення лісогосподарської справи.

Підводячи підсумок семінару, заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Товстуха акцентував увагу присутніх на тому, що нова редакція Санітарних правил передбачає інформування громадськості про стан лісових насаджень та прозорість прийняття рішень щодо підстав планування і правомірності призначення у них відповідних санітарно – оздоровчих заходів. «Нова редакція Санітарних правил в рази посилює відповідальність лісівників по веденню санітарно-оздоровчих заходів у лісах. Інформація про планування, обґрунтування та обсяги санітарних рубок повинна оприлюднюватися на сайтах органів місцевого самоврядування та відомств, яким підпорядковані ліси і кожен громадянин повинен мати змогу онлайн відслідковувати всю інформацію», – наголосив Олександр Володимирович.

Переглядів: 147 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: