17:51
Український степ

Український степ……Багато письменників та режисерів воспівували наші мальовничі степові красоти – яри, вкриті різнотрав’ям та ковилем, безкрайні дороги, які простягаються за горизонт, невеликі зелені кущі, мов оазіси у пустелі……Всі ці красоти степів можна бачити у Біловодському районі Луганщини. Зараз, по закінченню сезону тиші, у лісників ДП “Біловодське лісомисливське господарство” продовжується напружена пора. Потужні вітри-суховії, відсутність опадів, грунтові особливості (мергелеві горизонти)негативно вплинули на фізіологічний стан лісових насаджень і зробили їх беззахисними перед природою. Ослаблені насадження найбільш вразливі до ураження різними патогенними організмами. 
Ми разом з представниками лісової охорони ДП “Біловодське ЛМГ” проводимо лісопатологічне обстеження листяних насаджень з метою призначення санітарно-оздоровчих заходів задля покращення стану насаджень. Нами було виявлено дерева з плодовими тілами дереворуйнівних грибів, які викликають стовбурову гниль, всохлі дерева з ознаками заселення стовбуровими шкідливими комахами-деструкторами, дерева з нахилом стовбура понад 30 відсотків від вертикальної осі та дерева з іншими ознаками порушення нормального фізіологічного розвитку.
На теперішній час найактуальніша проблема у лісовій галузі України- всихання соснових насаджень внаслідок їх ураження короїдами. Але і у листяних насадженнях існує проблема інтенсивного всихання по причині їх ураження кореневими, комлевими та стовбуровими гнилями.
Нажаль, людина ще не навчилась повністю підкорювати собі природні явища- зменшувати суховії, викликати дощові опади у потрібний час та у потрібному місці, але ми надалі будемо приводити наші лісові зелені легені до належного стану, щоб наші нащадки також мали змогу насолоджуватися не тільки ярами степу, а й лісами степів України.

Переглядів: 161 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: