15:29
Відкриття біолабораторії

Увага!

Запрошуємо колег та всіх бажаючих до ДСЛП «Харківлісозахист», щоб більш детально дізнатися про нову лабораторію та технологію вирощування Thanasimus formicarius у лабораторних умовах.

У заході візьмуть участь заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар та Почесний консул Турецької Республіки в місті Харкові Володимир Білий.

Дата та час  проведення: 17 травня 2018 року о 14:00 год.

Місце проведення: Харківська область, Харківський район, смт. Покотилівка, вул. Незалежності, 127 (ДСЛП «Харківлісозахист»)

Окрім своєчасних рубок, можна запроваджувати заходи з приваблювання птахів, переважно дятлів і синиць, які можуть знижувати чисельність популяції короїдів на 10-30%. Також у деяких країнах використовують хижаків – у Австрії, Канаді, США і Туреччині використовують біологічний метод вирощування і випускання хижих комах, який на сьогодні починає запроваджуватись в Україні.

Державне агентство лісових ресурсів України впроваджує сумісний проект, згідно з яким Генеральний директорат лісового господарства Туреччини надав державному спеціалізованому лісозахисному підприємству «Харківлісозахист» лабораторне обладнання для вирощування комах-хижаків, які можна вирощувати в лабораторних умовах і потім випускати в ліс, як елемент інтегрованого захисту лісу проти короїдів.

Картинки по запросу Thanasimus formicarius

Личинки короїдів розвиваються приховано в тканинах дерев, формуючи специфічні ушкодження під корою.

Thanasimus formicarius – мурахожук – особи якого здатні знаходити яйця, личинок, лялечок і дорослих жуків короїдів під корою дерев, знищувати їх, забезпечуючи біологічний захист дерев.

Більше інформації зможете отримати на офіційному відкритті.

З повагою прес-служба ДСЛП “Харківлісозахист”.

 

Переглядів: 168 | Додав: lisozahystatua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: